sunnuntai 10. elokuuta 2014

Pihan ja tienvarsien ongelmapuiden kaadot / ongelmapuun kaato Tampere Pirkanmaan talousalue: Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Akaa, Valkeakoski, Hämeenlinna


Pihan ja tienvarsien ongelmapuiden kaadot / ongelmapuun kaato Tampere Pirkanmaan talousalue: Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Akaa, Valkeakoski, Hämeenlinna etc

Tiedustelut ja tilausvahvistus sähköpostiin
E-mail: talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin: 044-3380291

Maksuehto käteisellä kulloisenkin sopimuksen mukaan heti kun saavun paikalle, niin homma alkaa välittömästi.


 
Naapureita on hyvä tiedottaa moottorisahan murinasta etukäteen, jottei päiväunilta herätellä perheen pienimpiä


Välittäkää twitterissä ja facebookissa oheista: 
Tiedustelut ja tilausvahvistus sähköpostiin
E-mail: talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin: 044-3380291

Maksuehto käteisellä kulloisenkin sopimuksen mukaan heti kun saavun paikalle, niin homma alkaa välittömästi.

Puunkaato- ja talonmiespalvelu Tampere Pirkanmaa: 

Pihapiirin ylimääräiset männyt, koivut, kuuset nurin ja haluamaanne kokoon. Risujenkuljetussopimus maksaen erikseen noutajalle kuka kulloisenkin tarpeen mukaan on sopiva pakettiautollinen, peräkärryllinen vai siirtolavallinen noutopalvelu. Parashan on tietenkin jos pystytte omalla tai taloyhtiönne silpurilla hakettamaan oksajätteen omaksi hyödyksenne ja isommat oksat saunapuiksi tai takkapuiksi. --------------------------------------------------

Vinkkejä puunkaatoon, mitä syytä muistaa:

Arporisti / metsuri / puunkaataja ottaa 100-550 euroa puun kaadon vaativuudesta riippuen.

1. oikeanlainen tuuli ja puunpainopisteen toteaminen
2. kaatolovi tarkasti (sivujuurteet pois)
3. talja,traktori tai muu paine kaatosuuntaan
4. kaatosahaus hitaasti ja samalla kaatovänkärillä / kaatotunkilla / kaadonsuuntaajalla avustaen.

----------

Puun poisto kannattaa aloittaa kasvuympäristön tutkimisella. Ison puun kaataminen vaatii tyvestä maata pitkin mitaten 30 m pituustilaa ja leveyttä 10 m. Ei sähkö- ja puhelinlinjaa ei rakennuksia tai rakennelmia tuollaisella alueella. Mikäli em. kaatotilaa ei ole, kannattaa soittaa taholle, jolla on vastuuvakuutukset kunnossa.
Ilmassa ja puustossa liikkuminen on toisille luontaisempaa kuin toisille. Jollei ole apinamies taitoja parempi jäädä maahan. Jos hyvää tilaa on, pitää kaatamista varten ostaa tai vuokrata talja. Siinä pitäisi olla vaijeria vähintään 30 m. Lisäksi talja vaatii lujan vetopisteen kaatosuunnalta: kasvava, vähintään 15 cm paksu puu tai muu luja rakenne.
Tasaisella vetoalustalla voi vedon tehdä traktorilla ja pitkällä sinkillä. Kaatamisvedon pitäisi kohdistua 4 - 5 m korkealle eli hyvät tikkaat pitää olla käytettävissä.

Kun kiinnitykset ovat kunnossa, testataan vetoa ottamalla laitteistosta löysät pois: sivusta seuraava hanslankari näkee puun vähäisen taipumisen kaatosuuntaan ja sinkki kestää roikkua ja tempoa. Viimeistään tässä vaiheessa on saha laitettava kuntoon: terä viilataan ja tankataan bensalla ja öljyllä.

Kaikki katselijat hätistellään vähintään 50 m:n päähän sahurista, joka suunnassa! Sahaus aloitetaan kaatoloven teolla. Sen pohja määrää puun kaatumissuunnan, joten tarkkuutta voi parantaa suurella suorakulmalla tähtäilemällä. Katkaisusahaus tehdään loven kohdalta siten, että ehjää ja tervettä puuta jää noin 25 mm paksu 'sarana' koko loven leveydeltä. Saha sammutetaan ja nostetaan suojaiseen paikkaan. Siirrytään taljan luo ja vedetään puu nurin. Homma onnistuu parhaiten tyynessä säässä. Talkooporukan on parempi nauttia virvokkeita turvaetäisyyden päässä. Kaatuvan puun tyvi saattaa oksista johtuen heittää useita metrejä ennalta arvaamattomaan suuntaan. Kuollut oksa toimii kuin ammus / luoti ja tielleen osuvalle käy kuin vampyyreille kun vaaja tulee rintakehästä läpi.
 -------------------------------------------------------------

Veteraanipäivänä tuli päivitettyä / hankittua uusi moottorisaha, millä kaatuu isommatkin puut:

 

----------------------------------------------------------

Tervetuloa markkinoimaan puunkaatopalveluamme Tampereella Pirkanmaalla facebookin kautta
https://fi-fi.facebook.com/PuunkaatoTampere

---------------------
Ongelmapuiden kaadot / ongelmapuun kaato pihapiiristä, tievarsilta käteismaksua vastaan
http://ongelmapuiden-kaadot-tampere.blogspot.fi/
--------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti